当前位置: 首页 > 服务 > 技术服务 > 正文

软件名称:地表水量水质综合管理模型软件

软件著作权登记号:2017SR081221

版本号:V1.1

Last updated on 21 November, 2017

Contents 目录

Introduction 介绍

How to Use This Software 使用说明

Download of iWATER Software and Example Datasets 软件与实例数据库下载

Developers and Contact Information 开发者与联系信息

Acknowledgement 致谢

Introduction

介绍

In order to simulate the water quality and eutrophication of surface water, we established Water EnvironmentalWEGIS integrated water quality model and GIS from the basic principle of the WASP and Fortran language source code, reprograme it to provide a friendly interface with GIS database overcome the complex input and output file structure of WASP model,   Overcome the difficulty of the WASP model’s real-time simulation control and monitoring in GIS; also expecte sinicization of the WASP model, make the WASP after transformation function fully integrate with GIS, and better meet the local actual situation of water environment.

影响地表水质的原因是多方面的,其数学模型的建立相当复杂。鉴于水质与诸多环境要素(水文、气象、化学、生物)之间复杂的相关性,地表水量水质综合管理模型系统使用流量和与水质相关的环境要素监测及统计数据资料,利用先进的数据模型(DYNHYD、WASP等),并针对其输入信息格式复杂、输出结果没有可视效果、有节点和渠段的数量限制、有模拟时间限制等应用问题,进行的Fortran语言原始代码的全面VB语言改造,实现与GIS系统的紧密耦合。模型系统实现水量水质的综合管理,预测未来流量水质的变化情况,为环保及河道管理部门的决策提供可靠的、科学的依据。模型系统提供短期和长期预测两种预测模式,根据不同的应用目的的和用户需求,用户可以选择适当的预测模式。模型系统将根据预测结果和真实的监测数据对模型进行修正,确保预报模型的精确性和可用性。

How to Use This Software

使用说明

User's’ Manual                                               English

地表水量水质综合管理模型软件使用说明.rar            中文

软件与示例数据库下载

开发者与联系信息

programmer:  Jun Li, Kun Mei, Zhenfeng Wang, Yuanli Zhu

Address: Water Research Institute of Southern Zhejiang, Wenzhou Medical University,  Wenzhou, Zhejiang, China

Tel: 86-0577-86699595

E-Mail:iwater2013@163.com

软件开发人员:李军、梅琨、王振峰、朱元励

联系地址:浙江省温州市茶山高教园区温州医科大学浙南水科学研究院

电话: 86-0577-86699595

电子邮箱:iwater2013@163.com

Acknowledgement

致谢

This softerware was supported by the Science andTechnology Department of Zhejiang Province (2008C03009).

本软件由浙江省重大专项(项目编号:2008C03009)提供资助。

上一项:用于血糖快速检测的图像分析软件

下一项: GIS仿真